We wait for them all year long because these pumpkin cinammon rolls never taste better than in fall! We bake the pumpkin, mash it into pure and bake these delicious, sweet and spicy treats. Nothing makes better breakfast. Paired with a cup of coffee can change any dreadful morning into great start of the day.
Czekamy na nie caly rok bo te dyniowe slimaczki cynamonowe nigdy nie smakuja lepiej niz na jesieni. Kupujemy pierwsza dynie, powoli pieczemy ja w piekarniku i ugniatamy pure. Chwile potem wyrabiam ciasto drozdzowe i formuje te przepyszne, slodko-pikantne buleczki. Nic nie nadaje sie lepiej na jesienne sniadanie. Cynamonowe zawijance, kubek kawy i mila rozmowa- dzieki temu nawet najgorszy poranek zmienia sie w super poczatek dnia.
No wyglądają przepysznie! Mniam!
sa piękne, i ja chyba pamiętam, że kiedyś nam takie zrobiłaś jak Was odwiedziliśmy :) Niestety jestem nogą jeśli chodzi o drożdżowe na słodko… jedyne co umiem dobrze to grissini.